petrasiebeling

Ouders en Autisme is de praktijk voor hulpverlening en advies over autisme (binnen het gezin) van Petra Siebeling (1968)
petra300Ik, Petra, getrouwd met Alies, ben de praktijk in Lopik gestart waar mijn praktijk aan huis was gevestigd. Inmiddels zijn we verhuisd naar Wageningen en werk ik alleen nog maar ambulant. 

Ik heb mijn HBO-SPH in 1992 gehaald waarna ik 8 jaar in de jeugdhulpverlening heb gewerkt.
Daarna ben ik in de kinderpsychiatrie gaan werken waar ik erg veel kennis opgedaan heb over autisme. Door intensief met ouders en kinderen te werken heb ik veel inzicht in autisme gekregen en wil dit graag blijven overdragen naar anderen. Ook de opleiding Post-HBO autisme, de basisopleiding PPG en de opleiding Intensieve Psychiatrische Gezinsbegeleiding hebben bijgedragen aan mijn kennis en ervaring. In februari 2016 heb ik de opleiding tot systeemspecialist afgerond, waar ik heb geleerd om het hele gezin bij de begeleiding te betrekken. Wanneer iemand in het gezin autisme heeft, heeft dit invloed op ieder gezinslid en is het goed om de begeleiding voor het hele gezin te verzorgen.

Ik maak veel gebruik van de methodiek 'Geef me de vijf' en ik ben ambassadeur van de methodiek Brain Blocks die ik veel gebruik voor uitleg en verduidelijking hoe het brein met ASS (autisme) werkt.

Autisme is een zeer boeiend fenomeen omdat er zoveel verschillende kanten aan zitten. Bij een ieder komt het op een andere manier naar voren en elke keer blijft het steeds weer opnieuw zoeken, kijken, proberen, ervaren en doen om die persoon te laten opbloeien en te laten ontwikkelen.
Ik, als buitenstaander kan hulpmiddelen aanbieden, zelf een hulpmiddel zijn om deze aan te reiken. Het leuke en mooie is dan te zien hoe de ander deze gebruikt!